Tel Aviv part 1
Shaloooooom,
Daar zijn we weer hoor!!! Deze keer live vanuit het zonnige Tel Aviv. De reis verliep voorspoedig. Klein uurtje vertraging in Parijs bij het vertrek naar Tel Aviv. Verder een redelijke vlucht. Beenruimte was uiterst beperkt, maar gelukkig ben ik. Jeffrey, een slangemens, dus was dat geen probleem. Mooi uitzicht onderweg. Besneeuwde Alpentoppen, Venetie aan de rechterkant (wie zaten er links??), de Adriatische Zee, Kroatie met Split, en uiteindelijk Tel Aviv. De paspoortcontrole ging snel, betrouwbare gezichten, en de rugzakken lagen al te wachten. Binnen twee minuten met de taxi het vliegveld af, richting het Art + hotel in Tel Aviv. De taxichaufeur liet ons kiezen: of de meter aanzetten of 135 sheckel (ca. 27 euro). Natuurlijk de meter aan. Verdienden we even 3 euro. Wie is hier nu de Jood????Inchecken in het hotel. Lekker hotel, met onderbroken uitzicht op het strand. Overal art, art en nog eens art, zelfs in de kamer art. Daarna langs de boulevard gewandeld en wat gedronken. Diner bij de Mexicaan. Toepasselijk, of niet ?? Maar wel lekker. Nog wat rondgewandeld, en toen lekker gaan slapen. Dat was niet verkeerd na een nachtje overgeslagen te hebben. De bedden zijn hier trouwens super!!
Vanmorgen rustig aan gedaan. Uitgeslapen en toen een lekker ontbijt in het hotel. Daarna Tel Aviv onveilig gemaakt. Carmel market bezocht, daarna de binnenstad met al haar zijstraatjes. Na de middag op het gemak naar Jaffa gewandeld. Naar de sinaasappels zijn we nog steeds op zoek. Wat we wel gevonden hebben was het kakkerlakpleintje. Ik, Jeffrey, liep te filmen, en ineens voelde ik iets over mijn voet lopen. Gelijk voelde ik dat het iets moest zijn met (1) veel pootjes en (2) enorme afmetingen. En ja hoor, toen ik naar beneden keek wilde er juist een kakkerlak zo groot als ik ooit gezien heb tussen mijn tenen kruipen. Ik schoppen met mijn voet, maar het duurde even voordat ik 'm kwijt was en dat beest de boodschap begreep dat ie niet echt gewenst was. Maar wat bleek, de rest van de familie lag te wachten om ook mijn kant op te komen. Wat bleek, we liepen langs een hammam, oftewel een soort spa gewoon in de moslimwereld. Je kunt er stoombaden nemen en dat soort dingen. Het is daar dus vochtig en warm, ideaal voor mijn vriend de kakkerlak. Maar niet voor mij, dus met stevige pas zijn we daar maar snel doorgelopen. Na Jaffa terug naar het hotel voor Happy Hour. Tappa's en wijn als gratis extraatje van het hotel. En nu zitten we dit verhaal te schrijven.
Morgen reizen we door naar het noorden, met de trein naa Haifa. Daar vandaan zal ons volgende verhaal komen.
Groetjes aan iedereen, en natuurlijk aan Elvis.
Caroline & Jeffrey, Tel Aviv, Israel
shalom
zo te lezen gaat daar alles goed,is het nog steeds zo warm?die kakkerlakken hebben wij niet gezien hoor!!en al wat gekocht op de carmel market?nou ik hoop dat jullie het naar jullie zin zullen hebben,en veel plezier in haifa,lehitraot,zus petra
Shalom,
Gelukkig zijn wij die kakkerlakken net misgelopen!
Gisteren toevallig bij 3 op reis, Dennis in Tel Aviv. Leuk om al die herkenbare dingen te zien. Ben benieuwd naar jullie belevenissen in Haifa. Veel plezier nog in Tel Aviv!
Groetjes Lindsay
Hola!
Mexicaan, Tapa's, kakkerlakken??
Zijn jullie wel op het goede vliegtuig gestapt, ha, ha!
Heel veel plezier !
Groetjes
Eef
Hallo.
Elvis is hier nog steeds in topconditie en gaat steeds beter Jol moet maar eens in bergen komen kijken hoe je in topconditie de spelers moet brengen.
en de kakkerlakken ruiken denk ik dat jullie een hondje hebben.
goede reis en veel moois en gezelligheid vinden in Jeruzalem.
Pa en Ma.